Min shamanska väg

Shaman även kallad magiker och medicinman/ kvinna.

Shaman betyder den som vet.

Shamanismen finns utbred över hela världen. I Nordamerika, Sydamerika, Arktis, Sibirien och Asien finns det så kallade traditionella shamanismen.

Shamanen använder sin trumma för att försätta sig i trans och kan färdas i de tre olika världarna. Trumman, dans och sång underlättar för att komma i trans.

Shamanen kan även använda hallucinogena droger. Väldigt viktigt att en shaman tillreder, välsignar  och förbereder och att det övervakas. Inget jag rekommenderar men det finns resor som erbjuder ayahuasca. OBS! Detta måste shamaner förbereda och en viss diet skall intas innan en ayahuasca ceremoni kan genomföras. 

Övervärlden: Arbetar med ditt mentala och andliga plan. Finner dina guider och ger dig insikt i andliga kunskaper.

Mellanvärlden: Arbetar med din fysiska verklighet. Speglar hur du själv står i förhållande till omvärlden.

Undervärlden: Arbetar med känslor,präglingar och trauman. Här finns olika typer av väsen, bl a kraftdjuren.


För att bli shaman kan man få sin kallelse på olika sätt ex. i arv från förfäder eller släktband som gör att personen kan komma i en situation där han kan bli invigd av en etablerad shaman. Bli upplärd av en shaman eller känna hur man blir kallad.


Min väg till shamanismen är att jag blev kallad. 

Redan sedan barn har jag sett, hört och känt andevärlden. Visste vad som skulle ske innan det hände. Människor i min omgivning gav jag healing utan att vara medveten om min stora kraft. Blev "retad" i skolan, de kallade mig Fia med sjätte sinnet. När jag blev äldre och började jobba blev jag kallad "häxa" för att jag fick fram information som inte gick att googla på.


En händelse som fortfarande är stark hos mig är när en i min närhet hade kristaller i örat och jag sa att ta en till två droppar av bubbelvatten och häll i örat. Hon gjorde det och näst kommande dag ringde hon till mig och berättade att det hade blivit bättre och frågade om hon kunde göra det en gång tid. Googlade men hittade bara att på 1800 talet försökte man att ha mineralvatten i örat för att bota döva, detta fungerade inte. Hon tog och droppade en gång till och efter det blev det bra. Jag fick den informationen bara till mig utan att jag visste vad som hände. Nu flera år senare tycker jag det är häftigt och stort när jag får till mig de mest konstiga sakerna och ser stora förändringar ske. Ser det som både stora och små mirakel. Mitt motto är att allt har en mening...


När jag gick in i väggen strax innan jag fyllde 40 år fick jag tidningen Nära av min man. Var så dålig att jag inte kunde läsa, skriva, köra bil mm. Ser en annons om Shamanskt healing i tidningen. Jag bokade kursen omedelbart och betalade in. Sedan läste jag om kursen och googlade på Shaman men fattade inte vad det handlade om. När jag sedan kom till kursen fick jag enorma wow och aha upplevelser. På en rast köpte jag en bok om Djurens språk. Lektionen efter skulle vi ta in våra kraftdjur och läsa om dem i boken Djurens språk. 

På en annan kurs skulle vi göra en Talisman. Jag plockar naturens material och gör en medaljong och inser att jag har plockat blommor/växter/ sten med alla chakra färgerna. När jag var ute och plockade tog jag först en tre klöver och sen slog det mig att jag ville ha en fyrklöver…såklart fann jag på direkten det jag sökte efter.

Jag upptäcker gång på gång att jag är på rätt väg och att jag är kallad att vara shaman
                                                                    

Jag känner hur jag får gammal visdom till mig. När jag började med shamanskt healing fick jag till mig andevärlden och började förmedla budskap. 

När jag var på en medium utbildning hade vi en morgonmeditation. I meditationen kom vår katt Mimmi och satte sig på den bänken jag satt och min guide som är magiker. Min gammelmormor kommer från andra sidan och framför henne gick en uggla med ett rosa sidenband i näbben. Jag kände att de vile förmedlada att någon skulle gå bort. Efter meditationen fick jag samtal från min man att vår katt var tvungen att avlivas pga att hon hade fått något vasst under hakan som gick upp till hjärnan. Jag grät och förstod att hon var tvungen att gå över och det var därför hon kom till mig i meditationen. Jag gråter och försöker skärpa mig och går tillbaka till kursen.

Just då ska vi ha djurkommunikation på en medium kurs. Min lärare berättar att vår katt har varit hos oss för att hjälpa oss med alla våra sjukdomar och det är dags för henne att gå över. Jag andas och är redo för djurkommunikation. Vi fick en bild på en hund som vi skulle läsa utav och efter det skulle matte komma in och höra vad vi fick till oss. Jag har aldrig innan hållit på med djurkommunikation tidigare. Pennan bara skrev och skrev så det blev två A4 sidor. Matte kom in och jag ville börja för att inte få prestationsångest. Jag läste vad jag hade skrivit och matte tappade hakan för allt var pricksäkert. Fick till mig det mest konstiga men hon förstod allt. 

Ja, och så började jag arbeta med djurkommunikation. Allt har en mening…

När jag håller guidade trummeditationer är det min guide som som leder. Jag får en helt annat tonläge och röst.

När jag arbetar öppnar jag upp till det helgade rummet. Åkallar alla väderstreck och Moder Jord, Fader Sol, Månen, Stjärnornas rike och den heliga anden.

Arbetar mycket med bergskristallen. Har bergskristall som pendel och smycken för skydd och rening  mm.

Plockar växter från moder jord och gör the som är anpassade till klienten. 

Gör magipåsar för olika ändamål.

Renar med smudge. Smudge är en blandning av salvia och olika örter. Ren salvia enligt mig drar till sig andevärlden. Använder Salvia och de örter kryddor jag får till mig. Kan vara olika från hem till hem och individ till individ.

Jobbar med kroppens chakra system. Våra charkan berättar hur vi mår. 

Allt är en energi och den kan förändras. 

 

Min trumma och talisman som jag har gjort.

Shamanen arbetar mycket med sina guider och kraftdjur. Mina guider och kraftdjur har jag fått fram i mina meditationer. Mitt huvud kraftdjur är ugglan.